Wijs & Anders is een initiatief van Karin Rienstra (zelf een wijze 50-plusser). In het ontwikkelen en uitvoeren werkt zij o.a. samen met Plateau en Innovatief Leren Leren. De kern van de diensten: we geven aandacht aan wat er wél is – en dat laten we groeien. Zo ontstaat vernieuwing en de kans om te veranderen. Ik geloof in die benadering vanuit eigen ervaring, het heeft mij veel gebracht:

1999 Coaching en loopbaanbegeleiding

Op een middag vraagt mijn 9-jarige zoon me: ‘Wat wil jij later worden mam?’. Ik moet glimlachen en denk: “Ja, wat wil ik eigenlijk worden?’. Op dat moment ben ik 39 jaar. Maar ergens begin ik te begrijpen dat ontwikkeling de rode draad in mijn leven is. Want ik wil wel weer iets anders leren en uitproberen. Dat wordt een psychosociale opleiding.

1982 Valutahandel en commercie

De start van mijn loopbaan ligt in de valutahandel bij twee banken. Uitdagende functies in een dynamische omgeving. Na de geboorte van twee zoons maak ik een switch naar een commerciële functie in een productiebedrijf. Zaad en jonge plantenhandel. Voor mij, als jonge Amsterdamse vrouw, een hele andere werkomgeving.

1990 P&O

Het bevalt goed en ik start met opleidingen. Door een managementopleiding kom ik in aanraking met het vakgebied P&O. Dat is interessant en wil er meer van weten. Een studie aan de Open Universiteit en meerdere P&O functie zijn het gevolg. Ik ontdek een nieuw vakgebied.

2010 Leren en ontwikkelen

Kan ik dat: het leren in een organisatie vormgeven? Een academie opzetten, leerlijnen ontwikkelen etc. Ja, dat kan ik en wat is het mooi om de ontwikkeling van de organisatie en mensen met elkaar te verbinden.

2015 Delen en inspireren

Op welke manier kan ik een stap maken die logisch past bij mijn ontwikkeling? Dat is Wijs & Anders geworden. Voor mij DE mogelijkheid om al mijn kennis en ervaring te delen met anderen. Dat doe ik graag! Delen, inspireren, aandacht en ruimte geven aan anderen om het beste uit zichzelf te halen.